Coques del
|
||
QUI SOM QUÈ FEM ON SOM HISTÒRIA DEL PA COMANDA CURRÍCULUM TAULA DE SAVASSONA GLOSSARI MAPA WEB | ||
quÈ fem |
||
Breu història de l'orìgen del pa | ||
Sub-menú
|
Origens
Procés
Cocció
Cata
Nota
El pa El gust d'abans |
|
Molta gent em pregunta. Per què el pa no té el gust que tenia abans? I tristament tenen tota la raó. Però realment trobem molt poques coses que tinguin el mateix gust d’abans. M’atreviria a dir que ni tant sols nosaltres tenim els mateixos gustos d'abans. Cal tenir en comte que en aquell temps hi havia més gana que pa i ara hi ha més pa que gana. El que podem fer, és procurar que s’hi assembli el màxim possible. Però imaginem-nos que el forner d’avui fes el procés idèntic al que feien els nostres avis. Doncs no serviria de gaire si la matèria primera és dir, el blat, l’aigua i tots els factors que envoltaven l’ofici com el molí, l’obrador, la llenya... no fossin molt semblants als d'aquell temps. |
||
Carrer Atlàntida, 8 08519 Folgueroles (Barcelona) Tel. 93 888 72 25 mail. info@cocadelmossen.cat |
Mestre artesà forner i assessor en pans gastronòmics.
1r premi al pa de millor gust de Catalunya. |